keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right

CAD/CAM – 3D εκτύπωση

Η ψηφιακή τεχνολογία έχει «εισβάλλει» για τα καλά στην οδοντιατρική και μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε ένα νέο χαμόγελο με τη βοήθεια υπολογιστή. Άλλες εφαρμογές της τεχνολογίας CAD/CAM αποτελούν ο σχεδιασμός και η κατασκευή οδοντικών αποκαταστάσεων, όπως στεφάνες ή γέφυρες, καθώς και ναρθήκων βρουξισμού ή χειρουργικών ναρθήκων τοποθέτησης εμφυτευμάτων. Έτσι επιτυγχάνεται μέγιστη ακρίβεια ενώ ταυτόχρονα μειώνεται δραματικά ο χρόνος θεραπείας. Τα οφέλη της τεχνολογίας αυτής αξιοποιούνται πλήρως στις οδοντιατρικές αποκαταστάσεις αυθημερόν.

Στο Οδοντιατρείο Μανωλάκη χρησιμοποιούμε μια ειδική συσκευή κοπής πορσελάνης (CAD/CAM milling), η οποία δημιουργεί μια νέα ολοκεραμική στεφάνη (θήκη) από ένα μπλοκ πορσελάνης μέσα σε λίγα λεπτά. Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε το κοπτικό μηχάνημα PlanMill της Φινλανδικής εταιρίας Planmeca.

Στην τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) χρησιμοποιούνται ειδικές βιοσυμβατές υγρές ρητίνες, οι οποίες πολυμερίζονται σε πολλές λεπτές στρώσεις δημιουργώντας τρισδιάστατα αντικείμενα. Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε τον τρισδιάστατο εκτυπωτή Formlabs 3B+.

*Ο Αλέξανδρος Μανωλάκης πραγματοποιεί συχνά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στις εφαρμογές αυτών των τεχνολογιών.

Καθαρισμός και απολύμανση αποκαταστάσεων

Οι λεπτομέρειες συχνά κάνουν τη διαφορά! Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε ειδικό σύστημα της εταιρείας Bredent για τον καθαρισμό των προσθετικών αποκαταστάσεων από οποιαδήποτε οργανικά η ανόργανα υπολείμματα παραμείνουν στην επιφάνεια από τη διαδικασία της κατασκευής τους. Στο τελευταίο στάδιο πριν την τοποθέτηση των εργασιών στο στόμα, γίνεται απολύμανση τους.

Ψηφιακό διαγνωστικό κέρωμα

Το σχήμα του προσώπου, το σχήμα των χειλιών, ο χαρακτήρας και άλλες παράμετροι, που είναι μοναδικές σε κάθε άνθρωπο, καθορίζουν τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου νέου χαμόγελου.

Στο ιατρείο Μανωλάκη λαμβάνουμε όλους αυτούς τους παράγοντες υπόψη και με τη βοήθεια έμπειρων οδοντοτεχνιτών και τη χρήση ειδικού λογισμικού σχεδιάζουμε ψηφιακά το νέο σχήμα των δοντιών σας. Στη συνέχεια αφιερώνουμε επαρκή χρόνο σε δοκιμές του νέου χαμόγελου, πριν τροχιστούν τα δόντια.

Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τις εκπλήξεις και επιτυγχάνουμε το βέλτιστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Ηλεκτρονική αναισθησία

Αποφεύγετε τον οδοντίατρο γιατί δεν σας αρέσουν οι ενέσεις; Στο ιατρείο Μανωλάκη η χορήγηση αναισθητικού γίνεται με ηλεκτρονικό έλεγχο από μια συσκευή τελευταίας τεχνολογίας που επιτυγχάνει μια ιδιαίτερα ανώδυνη τοπική αναισθησία.

Μας ενδιαφέρει να διασφαλίζουμε την άνεση σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας που θα ακολουθήσει και να αποφεύγουμε τον πόνο εφόσον μας το επιτρέπουν τα σύγχρονα μέσα.

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε την συσκευή Calaject της Δανέζικης εταιρίας Rönvig.

Ενδοστοματική σάρωση

Θυμάστε τη δυσάρεστη αίσθηση από την τελευταία φορά που χρειάστηκε ο οδοντίατρoς να πάρει αποτύπωμα των δοντιών σας με ένα ογκώδες μεταλλικό δισκάριο γεμάτο σιλικόνη; Η τεχνική αυτή ανήκει πια στο παρελθόν.

Στο ιατρείο Μανωλάκη εφαρμόζουμε την ενδοστοματική σάρωση, την πιο σύγχρονη και εντελώς ανώδυνη τεχνολογία λήψης αποτυπωμάτων των δοντιών με τη χρήση του ψηφιακού σαρωτή (scanner) της Φινλανδικής εταιρίας Planmeca.

*Ο Αλέξανδρος Μανωλάκης πραγματοποιεί συχνά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στη χρήση της τεχνολογίας αυτής που έχει πολλές εφαρμογές στην οδοντιατρική.

Ανώδυνος καθαρισμός δοντιών

Ένας οδοντιατρικός καθαρισμός δοντιών είναι απαραίτητος όσο σχολαστικά κι αν πλένουμε τα δόντια μας καθημερινά. Υπάρχουν σημεία στα οποία η οδοντόβουρτσα δεν φτάνει και η συσσώρευση πέτρας σε αυτά μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες. 

Στο ιατρείο εφαρμόζουμε το σύστημα GBT (Guided Biofilm Therapy) που εγγυάται την πλήρη και ανώδυνη αφαίρεση της οδοντικής πλάκας από όλες τις επιφάνειες των δοντιών. Αυτό επιτυγχάνεται αρχικά με τη χρήση σοδοβολής και σκόνης γλυκίνης. Με τον τρόπο αυτό διαλύεται το βιοϋμένιο (biofilm) αλλά και οι μαλακές εναποθέσεις που συσσωρεύονται στην επιφάνεια των δοντιών, χωρίς να φθείρονται τα δόντια. Στη συνέχεια και μόνο εκεί που υπάρχουν σκληρές εναποθέσεις (πέτρα), χρησιμοποιείται συσκευή υπερήχων. 

Στο τέλος κάθε επίσκεψης καθαρισμού, δίνονται από την ομάδα μας εξατομικευμένες οδηγίες στοματικής υγιεινής, βάσει της μορφολογίας των δοντιών και των αναγκών σας. 

Αυθημερόν Οδοντιατρική Αποκατάσταση

Στο οδοντιατρείο Μανωλάκη χρησιμοποιούμε τεχνολογία αιχμής και σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα και μειώνουμε δραματικά τον χρόνο θεραπείας. Με την τεχνολογία CAD/CAM μπορούμε να κατασκευάσουμε ολοκεραμικές στεφάνες (θήκες) μέσα σε λίγες ώρες. 

 

Σε πολλές περιπτώσεις εξαγωγής δοντιού, μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα εμφύτευμα την ίδια στιγμή ή να βάλουμε και μια προσωρινή στεφάνη την ίδια μέρα. Με την κατευθυνόμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων η διαδικασία αυτή γίνεται με μέγιστη ακρίβεια και βελτιώνει τόσο την τελική αισθητική, όσο και τη λειτουργία της νέας αποκατάστασης. 

Αισθητική βελτίωση χαμόγελου

Έρευνες δείχνουν ότι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος σε ένα πρόσωπο είναι τα μάτια και το αμέσως επόμενο το χαμόγελο. Τα μάτια είναι λένε ο καθρέφτης της ψυχής. Το χαμόγελο σε εσάς όμως τι αντικατοπτρίζει;

Κλινικό περιστατικό 1

 

 

Κλινικό περιστατικό 2