keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right

Dr. Med. Dent Αλέξανδρος Μανωλάκης

” Στο επάγγελμά μας, έχουμε να κάνουμε με χαμόγελα “

Ο Dr. Αλέξανδρος Μανωλάκης αποφοίτησε το 2002 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Freiburg στη Γερμανία. Στο ίδιο πανεπιστήμιο συνέχισε τη μεταπτυχιακή του εκπαίδευση στην Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία, ενώ παράλληλα το 2003 ολοκλήρωσε τη Διδακτορική Διατριβή του (Dr. Med. Dent.) στο Πανεπιστήμιο του Göttingen στη Γερμανία.

 

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει τη συγγραφή ενός τόμου Περιοδοντολογίας στη γερμανική γλώσσα (Praxis der Zahnheilkunde, Parodontologie, 4th Ed; Elsevier, 2005), δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά και παρουσιάσεις εργασιών σε επιστημονικά συνέδρια σε 20 χώρες. Συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια καθώς επίσης και σε ατομικό επίπεδο με τη μορφή του mentoring.

 

Τομείς ειδικού ενδιαφέροντος της εργασίας του αποτελούν η αισθητική οδοντιατρική, η υπολογιστικά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων, οι εφαρμογές της τεχνολογίας CAD/CAM στην οδοντιατρική, η πλαστική μικροχειρουργική περιοδοντίου και η άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων στη νωδή γνάθο (All-on-4).

 

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής (EAED Affiliate), της Digital Dentistry Society (DDS) και της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρίας (ΕΛΛΠΕ). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρικής και Οδοντιατρικής Τεχνολογίας καθώς και επίτιμο μέλος της Ινδικής Ακαδημίας Εμφυτευματολογίας (Academy of Oral Implantology India).

 

Παράλληλα με το ιδιωτικό οδοντιατρείο του στη Θεσσαλονίκη, είναι συν-αρχισυντάκτης του οδοντιατρικού περιοδικού Dentorama. Στον ελεύθερό του χρόνο απολαμβάνει τα ταξίδια και την φωτογραφία, αγαπά το kitesurf, το ποδήλατο, την κηπουρική και τις στιγμές με την οικογένειά του.

bio image

Webinar 01/2022: CAD/CAM Workflow in Dentistry

 

Δημοσίευση κλινικού περιστατικού στο διεθνές περιοδικό Labline

LABLINE-FOR-BREDENT_MANOLAKIS-SPECIAL-EDT_HD_compressed